Go to Top

Bewust duurzame energie van dichtbij?

Schrijf nu in voor Zonnestroomdelen!

Bewust duurzame energie van dichtbij?

Schrijf nu in voor Zonnestroomdelen!

Zonnecentrale Fablohal

Samen schone energie opwekken

DE Ramplaan-2015-08-09-12-01-09Op het dak van de Fablohal in het Westelijk Tuinbouwgebied in Haarlem heeft Coöperatie Duurzame Energie Ramplaan een energiecentrale met zo’n 1.350 panelen gerealiseerd die schone energie aan meer dan 200 huishoudens in Haarlem, Aerdenhout en Overveen levert. Bewoners van het Ramplaankwartier en omliggende wijken kunnen participeren in Zonnestroomdelen die daarmee het recht geven op een overeenkomstig deel van de opgewekte zonnestroom.

Met dit project behoort DE Ramplaan tot de eerste die gebruik maakt van het nieuwe rijksbeleid voor verruiming van lokale energieopwekking. Het is tevens het grootste project in Nederland dat gebruik maakt van de speciale postcoderoosregeling voor collectieve lokale opwek.

Waarom meedoen?

Met deelname aan de Zonnecentrale, en daarmee het lidmaatschap van Energiecoöperatie DE Ramplaan, investeert u in de opwekking van schone energie. U gaat de energie ook zelf gebruiken. Voor de meeste huishoudens betekent deelname in de Zonnecentrale dat de energielasten zullen afnemen, ook omdat de energiecoöperatie collectief elektriciteit en gas inkoopt.

Hoeveel kost het en wat krijg ik terug?

ZonnestroomdelenU betaalt 325 euro per zonnestroomdeel met een minimumafname van twee Zonnestroomdelen. Een Zonnestroomdeel staat gelijk aan 1 zonnepaneel met een opbrengst van ongeveer 225 kWu per jaar. De investering wordt terugverdiend tussen 8 en 12 jaar, afhankelijk van het beleid van de energiecoöperatie. De Zonnestroomdelen houden gedurende zeker 20 jaar een waarde, waardoor u ze bij verhuizing uit de wijk kunt overdragen. De meeste leden zullen op energiekosten gaan besparen. Gebruik de Jaarrekening Calculator om te kijken hoeveel u bespaart!

Wie kan meedoen en wat zijn de voorwaarden?

U kunt meedoen als u woont in een van de volgende postcodes: 2015, 2051, 2111, 2014, 2013, 2023.
Als lid stapt u over naar het energiebedrijf van Energiecoöperatie DE Ramplaan, Qurrent. Zij zorgen ervoor dat de opgewekte zonnestroom aan u wordt doorgeleverd garanderen dat u ook stroom krijgt als de zon niet schijnt. Wanneer u mee wilt doen, sluit u nu het beste geen lange termijn energiecontract af. U wordt automatisch lid van de energiecoöperatie.

Waar kan ik meer informatie krijgen?