Go to Top

Hulpmiddelen

Warmte scan – infrarood safari door de wijk

thermofoto

voorbeeld van warmte scan

Een warmtescan is een infrarood-foto die direct laat zien waar de warmte-lekken zitten in jouw gevel. Dit kan zijn langs ramen en deuren, door slecht of niet geïsoleerde spouwmuren, daken en vloeren of door enkel glas. Om een goede foto te kunnen maken moet er ongeveer 15 graden verschil zijn tussen binnen en buiten. En invloeden zoals wind, regen of langdurige zonneschijn op de muur moeten worden uitgesloten.

Stichting DE Ramplaan kan tegen een kleine vergoeding van €15,00 een warmte foto van jouw huis maken. Je krijgt dan een aantal foto’s opgestuurd en een basis evaluatie van de foto’s. De foto’s kunnen vervolgens worden gebruikt om bij bijvoorbeeld het Duurzaam Bouwloket advies in te winnen over passende maatregelen.

Geïnteresseerd?

Aanmelden kan via e-mail: stichting@deramplaan.nl. Na aanmelding worden naam, adresgegevens en e-mailadres genoteerd en kunnen eventuele bijzonderheden worden doorgeven. Op het moment dat de weersomstandigheden gunstig zijn, wordt contact opgenomen en aangegeven op welk tijdstip de foto gemaakt zal worden. Het is niet nodig om thuis te zijn op het moment dat de foto’s worden gemaakt behalve als het onmogelijk is om aan alle kanten van de woning te komen. Wel is het noodzakelijk dat de verwarming aan staat.

Slimme meters

Een slimme meter of energieverbruiksmanager geeft inzicht in je energieverbruik. Sommige meters tonen het verbruik op dat moment, en met enkele meters kun je ook apparaten uit- of aanzetten. Dat kan helpen met besparen op je energierekening. Milieucentraal zet een aantal soorten slimme meters op een rij. Het is verstandig om te bedenken wat je met de slimme meter wilt doen. Wil je actief energie gaan besparen, kies dan een meter die veel opties heeft om inzicht in je verbruik te geven. Niet alle slimme meters zijn aan te sluiten op alle systemen.