Go to Top

Wat is SpaarGas?

Het is je vast opgevallen: steeds vaker horen we dat Nederland zich klaarmaakt voor een tijdperk met fors minder aardgas. Het gas raakt op, Groningen heeft tabak van de aardbevingen en vooral: we willen het klimaat ontzien.

SpaarGas is een meerjarenproject van DE Ramplaan om de wijk zoveel mogelijk aardgasvrij te krijgen. Ook de Technische Universiteit Delft en de gemeente Haarlem zijn partners in dit project.

Planning

In 2017 gaan we eerst de technische haalbaarheid onderzoeken. De vraag is welke aardgas-alternatieven interessant zijn voor onze wijk. Het liefst in combinatie met lagere maandlasten en meer comfort in huis. We willen iedereen uitnodigen om mee te doen met deze zoektocht.

Vóór de zomer krijgen ongeveer 10 voorbeeldwoningen in de wijk de SpaarGas-check. Voor het eind van het jaar hopen we de SpaarGas-check bij meer dan 100 huizen te doen.


Meld je aan voor de SpaarGas-check voor je woning!

SpaarGas is een meerjarenproject van DE Ramplaan om samen onze wijk zoveel mogelijk aardgas vrij te krijgen. Ook de Technische Universiteit Delft en de gemeente Haarlem zijn partners in dit project. De SpaarGas-check brengt in kaart hoe we jouw woning zuiniger (en wellicht comfortabeler) kunnen maken.

Aanmelden

Stap in de Energietechniek-werkgroep

Heb je (veel of een beetje) verstand van verduurzaming van woningen? Doe mee met de SpaarGas Energietechniek-werkgroep. Experts leiden de SpaarGas Energietechniek-werkgroep verder op.

Meld je hier aan.

Word SpaarGas-straatcoach

Voor elke straat zoeken we één of meer SpaarGas-coaches die hun buren helpen om de SpaarGas-check in te vullen. Je krijgt hiervoor een training en een handige ‘toolkit’ met meetinstrumenten.

Meld je hier aan.

Stap in de Communicatie-werkgroep

Heb je verstand van tekst of van (digitale) communicatie, co-creatie, werving en / of interactie? Onze communicatie-werkgroep kan jouw hulp goed gebruiken. Help mee om SpaarGas een succes te maken.

Meld je hier aan.

“Aardgasvrij, dat betekent een energietransitie, te vergelijken met de transitie van kolen naar gas in de jaren zestig. De Ramplaan zou de Ramplaan niet zijn als zij niet als eerste daarbij actief betrokken is.” – Cora-Yfke Sikkema, Wethouder Duurzaamheid – Gemeente Haarlem

 

Ben je SpaarGas werkgroeplid, Straatcoach of Energie-expert?
Klik dan HIER om naar het Dashboard voor Werkgroepleden te komen.