Go to Top

Wat is SpaarGas

Het is je vast opgevallen: steeds vaker horen we dat Nederland zich klaarmaakt voor een tijdperk met fors minder aardgas. Het gas raakt op, Groningen heeft tabak van de aardbevingen en vooral: we willen het klimaat ontzien.
SpaarGas is een meerjarenproject van DE Ramplaan om de wijk zoveel mogelijk aardgasvrij te krijgen. Ook de Technische Universiteit Delft en de gemeente Haarlem zijn partners in dit project.

Momenteel onderzoeken we de technische, financiële en maatschappelijke haalbaarheid. De vraag is welke aardgas-alternatieven interessant zijn voor onze wijk. Het liefst in combinatie met lagere maandlasten en meer comfort in huis. We willen iedereen uitnodigen om mee te doen met deze zoektocht.

Doe mee! Je kunt drie dingen doen:

1. Maak je DE-Ramplaan-profiel

Maak je DE-Ramplaan-profiel

Vanaf dan ontvang je updates over SpaarGas. Via dat DE-Ramplaan-profiel kun je ook een SpaarGas-coach kiezen, als je wilt. Die coach kan je helpen bij het aanmaken / bijwerken van je SpaarGas-huisdossier. Nb. Heb je al een DE-Ramplaan-profiel? Dan kun je inloggen en eventueel iets wijzigen.

Inloggen op je DE-Ramplaan-profiel

2. Vul je SpaarGas-huisdossier in / aan

SpaarGas-huisdossier

Door je Online SpaarGas-huisdosssier in te vullen breng je zelf de belangrijkste kenmerken van jouw huis in kaart en kunnen we onderzoeken hoe we jouw woning zuiniger (en wellicht comfortabeler) kunnen maken, en hoe we de hele wijk het beste van het aardgas kunnen krijgen.

3. Doe mee in één van de SpaarGas-werkgroepen


Stap in de Energietechniek-werkgroep

Heb je (veel of een beetje) verstand van verduurzaming van woningen? Doe mee met de SpaarGas Energietechniek-werkgroep. Experts leiden de SpaarGas Energietechniek-werkgroep verder op.

Meld je hier aan.

Word SpaarGas-straatcoach

Voor elke straat zoeken we één of meer SpaarGas-coaches die hun buren helpen om de SpaarGas-check in te vullen. Je krijgt hiervoor een training en een handige ‘toolkit’ met meetinstrumenten.

Meld je hier aan.

Stap in de Communicatie-werkgroep

Heb je verstand van tekst of van (digitale) communicatie, co-creatie, werving en / of interactie? Onze communicatie-werkgroep kan jouw hulp goed gebruiken. Help mee om SpaarGas een succes te maken.

Meld je hier aan.

Stap in de Financieel-juridische werkgroep

Heb je verstand van financiele of juridische zaken? Onze Financieel-juridische werkgroep kan jouw hulp goed gebruiken! Help mee om SpaarGas een succes te maken.

Meld je hier aan.

“Aardgasvrij, dat betekent een energietransitie, te vergelijken met de transitie van kolen naar gas in de jaren zestig. De Ramplaan zou de Ramplaan niet zijn als zij niet als eerste daarbij actief betrokken is.” – Cora-Yfke Sikkema, Wethouder Duurzaamheid – Gemeente Haarlem

 

Meer weten of meepraten? Kijk eens rond op ons openbare forum of op ons portal voor werkdocumenten.