Go to Top

Ook Haarlem wordt steeds gasvrijer

In het Ramplaankwartier mogen we dan voorop lopen als het gaat om het zoeken naar mogelijkheden om onze wijk aardgasvrij te maken, de rest van de stad zit zeker niet stil.

Met de campagne ‘Haarlem wordt steeds gasvrijer’ wil de gemeente Haarlemmers informeren over de mogelijkheden voor aardgasvrij wonen en voorbeelden laten zien van bewoners die al veel aan hun huis hebben gedaan.

In 2050 is aardgas niet meer beschikbaar om woningen en gebouwen te verwarmen. Haarlem wil zelfs al in 2040 van het aardgas af! Dat lijkt ver weg, maar het is dichterbij dan je denkt. We moeten op zoek naar nieuwe manieren om onze huizen te verwarmen, te koken en te douchen. De overgang naar aardgasvrij wonen leidt tot veranderingen in huis. De gemeente helpt in het zoeken naar de juiste oplossing per wijk en betrekt bewoners bij keuzes.

Hoe dan? Zo!

De website Haarlemgasvrijer.nl laat o.a. zien wat bewoners zelf kunnen doen en welke alternatieven er zijn voor aardgasvrij. Daarnaast is er ook veel informatie te vinden over hoe de gemeente je hierbij kunt helpen. Een standaard oplossing is er niet want iedere woning is immers anders.

Interessant zijn ook de voorbeelden van andere stadsgenoten die al verregaande maatregelen hebben genomen om gasvrij te zijn. Sommigen zijn hier al jaren mee bezig.