Go to Top

Energybattle nieuwe ronde, halen we weer gemiddeld 20% besparing?

Het is weer gelukt om 7 families te vinden die het tijdens de Energybattle van het Klimaatverbond tegen elkaar opnemen om in een periode van 4 weken zoveel mogelijk energie te besparen ten opzicht van hun eigen gebruik van vorig jaar. Ze zijn uitgerust met hulpmiddelen in de vorm van een realtime energie- en doucheverbruikmeter. De families zijn ofwel bewoner van de wijk of hebben kinderen op de Beatrixschool. De lokale ‘champions’, Desiree Kootstra en Anouk van Gool, ondersteunen de deelnemers vanuit Stichting DERamplaan met tips voor besparing. Op moment van dit schrijven loopt de battle nog, maar vorige jaren is er door de deelnemers gemiddeld 20% bespaard op elektra en gas. Tijdens de levendige tussenbijeenkomst bij Stach werden er tips uitgewisseld om de besparing verder te vergroten

Ook de Beatrixschool zelf doet mee om energie te besparen. Zo is er op 2 januari meegedaan aan de nationale warme truiendag en zijn de kinderen uit de hogere groepen betrokken bij energiebesparing binnen school. Vorig jaar leverde de warme truiendag een besparing op van ongeveer 80 m3 gas en 80KwH elektra.