Go to Top

Vrijdag 2 februari: Warmetruiendag

Minder aardgas verbruiken? Een kwart van ons energie- en gasverbruik besteden we aan het verwarmen en koelen van gebouwen/woningen. Het scheelt dus echt als we daar beter mee om gaan.

Trek daarom vrijdag 2 februari een warme trui aan, want in heel Nederland wordt de thermostaat minimaal een graad lager gezet. Die vrijdag is het namelijk Warmetruiendag en gaan we de energieverspilling te lijf. Doe ook mee, zet de verwarming lager en bespaar zo’n 6% CO2 met elke graad minder op de thermostaat. Wilt u meer weten over de Warmetruiendag, ga dan naar www.warmetruiendag.nl.

2 Miljoen deelnemers

Dit is alweer de 12e editie van de jaarlijkse nationale energiebespaaractie, georganiseerd door Klimaatverbond en GreenCoice Nederland. De actie is nog altijd een groot succes, het bestaat sinds 2007 en gaat dit jaar op naar twee miljoen deelnemers.

Het doel van deze dag is om te laten zien dat we samen iets kunnen doen om energieverspilling tegen te gaan. De warme trui staat symbool voor alles wat je zelf kunt doen en laat zien dat het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen geen ‘rocket science‘ hoeft te zijn maar vooral een kwestie is van doen! Andre Kuipers zegt het zo: ‘We hebben maar één aarde. Gebruik energie slim’.