Go to Top

Energybattle Beatrixschool voortvarend van start

De Beatrixschool doet mee aan de Energybattle, net zoals vorig jaar. Anders dan in 2015 doet de school zelf – naast gezinnen van kinderen van de Beatrixschool (en 1 gezin met kinderen op de Peppelaer) – ook mee. Vier weken lang gaat iedereen proberen zoveel mogelijk energie te besparen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vanuit gemeente Haarlem doen er twee teams mee met twee scholen. Naast de Beatrix doet in de volgende ronde de Bavinckschool met een aantal gezinnen mee.

Team EnergybattleDe Battle is een energiebespaarwedstrijd, waarbij gemeenten samen met inwoners de uitdaging aangaan om zoveel mogelijk energie te besparen. Gemiddeld wordt 15% bespaard op stroom en gas. Tijdens de Battle ontdekken deelnemers hoe ze dit kunnen doen. Op de Beatrixschool is conciërge Ronald omgedoopt tot energie coördinator en beheert ‘de standen’ van de gas en elektrameter. In de klassen 7 en 8 besteden leerkrachten aandacht aan energie besparen.

Energiebesparingstips

Onlangs kwam het team bijeen en deelde bespaartips:

  1. verwarming lager en/of timer aanpassen zodat je de verwarming al af laat slaan voordat je gaat slapen
  2. gepast theewater koken in waterkoker en/of overschot in thermosfles doen
  3. ledlampen in plaats van gewone en/of halogeen lampjes
  4. vloerverwarming uit
  5. van die stekkerdozen met schakelaars gebruiken waarmee je ineens veel apparaten echt uitzet in plaats van standby
  6. koffiezetapparaat uit als je deze niet gebruikt

kids energybattleOp dit moment is het team van Haarlem geen koploper, maar realiseren we wel gemiddelde besparingen tot op heden op zowel elektra (17 %) als gas (20%)! Op de resultaten van de metingen van de school moeten we nog even wachten.